NOVE POTI V ČEBELARSTVU Seznam forumov NOVE POTI V ČEBELARSTVU
Iskanja ne-kemičnih pristopov v čebelarjenju; FORUM ZA ZBIRANJE KVALITETNIH INFORMACIJ O POTEH K ZDRAVI ČEBELI
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Leto 2012 je res čudno leto ...

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    NOVE POTI V ČEBELARSTVU Seznam forumov -> Razna krama
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MatejM



Pridružen/-a: 26.05. 2011, 08:28
Prispevkov: 767
Kraj: Bloke, 750 mnv

PrispevekObjavljeno: 12 Avg 2012 13:10    Naslov sporočila: Leto 2012 je res čudno leto ... Odgovori s citatom

Da povzamem:

JernejM
Poročilo za to obdobje:

Ja, čas prinaša svoje: par tednov nazaj sem pisal, da sem jih že zazimil, zdaj pa zapiram panje, počasi. Enostavno se nekatere mlade družine, kasni roji, sploh niso razvili, niti krmljenje v suši ni pomagalo. Matice ne zalegajo dovolj In tudi varoja opravlja masaker. Če analiziram:
http://novacebela.mojforum.si/viewtopic.php?p=6156#6156

-------------------------------------------------------------------------------------
klopotec
Ena sama zmeda in lutanja sem ter tja. Kam bo takšen pridigar pripeljal svoje ovčice? Naravnost v brezno.
Treba se bo v miru vsest in najprej do potankosti premisliti stvari in šele nato pridigat. Če sploh. Bolje bo pridiganje opustit in rečt, poskusil bom tako in tako, potem bomo pa ocenili učinke.
Zastavljeni cilji so popolnoma pravilni. Poti, ki vodijo do tja pa je lahko več.
Padanje z enega ekstrema v drugega, nasprotnega, so pa le prehuda reč. Najprej kamilice, potem pa kumafos, recimo.
Resen člocek, ki bo to bral bo zamahnil z roko šel dalje. Tale svoj zadnji post Jernej zbriši in ga ponovno napiši. Malo drugače. In začni se zavedati da si samo eden med mnogimi.

-------------------------------------------------------------------------------------
JernejM
Kakšen k... pridigar, daj odrasti že enkrat klopotec. Tvoj post je eno samo sranje: onemogoča meni in drugim, da povemo, kar smo skusili in tudi kaj razmišljamo. V njem je tudi veliiko zavisti od prej, ki je zdaj prišla na svoj račun, Je ničevo pridiganje, ki nima v sebi nobene pametne, ker je tudi ne more imeti. Če misliš take klanfat, sem jaz ven iz tega. Nekateri pa res nimate osnove za raziskovanje: Edison je rabil 1000 neuspehov da je zasvetila žarnica. Komu mar tvoje razočaranje?

Kakšna ovčica pa si: en volk kvečjemu, klopotec pač, ki nenehno razbija raziskovanje Nove poti. Nekateri nikoli ne skapirajo, da je to forum ISKANJA, ne pa še popolnega znanja.

Prosim moderatorja, da takih razbijaški postov ne dovolita, ali pa me ni več tukaj. Samo izkušnje prosim, spoznanja tistih, ki so uspeli in predlogi kako naprej. Vse ostalo je poden, v tej situaciji.

Predlagam brisanje teh dveh postov, moral sem se odzvati na nekorektnost. Če pa vas je več za to, pa lahko utihnemo in imajo svoje "skrivnosti" le zase. V uspehu in neuspehu. Tako delajo skoraj vsi.

Ne bom se spustil v tvoj poden kopotec. Zmede ni. Zmeden si ti. Lutaš ti. Za nas so stvari jasne kakršne pač so. Vsi smo na istem, to nenehno ponavljam. Le da eni vlečemo naprej, nekateri pa, kot pijavke sledijo in pijejo kri. Dokler bodo takšni, ne bo uspeha, niti pri forumu, niti v državi.

Lep dan vsem, j

-------------------------------------------------------------------------------------
MatejM

Prosim vas, da umirite strasti.
Nekateri dobro vest, o čem govorim.

LP, mm

-------------------------------------------------------------------------------------
Zlatko H
Dajta se umirit oba prosim, čisto po nepotrebnem je tole.

Jernej tvoj post izzove pač različne reakcije pri bralcih tega foruma. Imaš pač način pisanja in slog izražanja, ki v bralcih izzove, kar pač izzove in to pač moraš vzeti v zakup. Ko sem sam napisal kritično oceno o spremembah na forumu, sem vzel v zakup tudi reakcije. Če si pričakoval, da nihče ne bo nič komentiral potem pač.
Napišem pač to, kako jaz to doživljam. Znaš nas pač navdušiti za določene zadeve, sam pogrešam pri tvojem načinu podajanja Iskanja poti, da si pač prepričan, da bodo zadeve delovale oziroma, nekako kot so rekli v vojski podajanje razmišljanj v smislu zdravo za gotovo. Ampak tak pač si in to vse spada zraven.

Sicer pa smo glede rezultatov letošnje sezone prehitri. Bomo videli koliko družin bomo zazimili in kakšen bo izplen spomladi. Bomo videli kakšna bo jesen in kakšne bodo razmere. Pozimi bomo imeli več časa za trezen razmislek kako dalje. Sam glede na to, kakšno je v naravi zadeve ne ocenjujem tako slabe. To je to in s tem se moramo spopadati.

Lp vsem
Zlatko
-------------------------------------------------------------------------------------
klopotec

Pravzaprav se nimam kaj umirit, ker nisem razburjen.
Kolega, ki me želiš umirit, spomni se, kakšne travme si doživljal, ko si bil v "Jernejevi prijazni obdelavi". Pa še kakšen se najde, ki je težko požiral "nasvete" človeka, ki sploh ni imel izkušenj.
Treba je rečt bobu bob. Če neke stvari še ne poznaš in ne veš kako bo funkcionirala, jo lahko pač nekomu priporočiš, da probata skupaj.
Ni pa prav teptati ljudi, ki si drznejo malo poskusit po svoje, ali pa vsaj poskušat po svoje.
Lepo priznajte, da vas vse moti način komuniciranja Jerneja z ostalimi.
Kot sem že enkrat napisal, spoštovanje in manire morajo biti obojestranske.
Vsi smo tu približno na istem z izkušnjami.
Pred časom je eden Jerneja imenoval Janša današnjega časa. Križana gora, kakšno pretiravanje in v nič devanje takega velikana, kot je bil Janša.
Ampak Jernej se je mirno strinjal s tem.
Danes sem mu napisal, da dela zmešnjavo. In spoštovani kolegi, dejansko jo dela. Potem pa doživim en neotesan napad, ker sem povedal samo dejstva. Janša današnjega časa. O pa ja.
Ne morem sprejet takih diametralno nasprotnih nasvetov. Danes so sprejemljivi samo čajčki, jutri pa kar s kumafosom po njih.
Kaj se je počelo z Levstekom, ko je govoril o kislinah. Smo pozabili vsi skupaj.
Če ne drugega si za mene zelo predan sonaravni čebelar Levstek zasluži vsaj eno majčkeno opravičilo.
To je bil namen mojega, izbrisanega posta. Da se naš dragi koleg< Jernej začne do drugih obnašati tako, kot pričakuje da se bodo drugi do njega. In da neha pisat, da je v prehodnem obdobju smiselno uporabljati vse kar nam pride pod roke. In to zato, ker njemu ni uspelo.

Lepo se mejte, dragi prijatelji. In ne pometajmo več smeti pod preprogo.
Ena odkrita beseda je vredna več, kot kup sprenevedanj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
JernejM



Pridružen/-a: 23.05. 2011, 13:00
Prispevkov: 1578
Kraj: Semič, čebelnjak na 420 mnv

PrispevekObjavljeno: 12 Avg 2012 18:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Želel bi, da vsaj natančno berete, kar pišem. Kdor tega ne počne, ne paše na ta forum. Javljate svoje dosežke. Kumafos sem samo primerjal z mojo aplikacijo ŽC, ki je neskončno počasnejša. Vse ostalo so pijanska podtikanja. Vsi smo pijanci, kajne? Zlatkov post je bil odličen, saj sem napisal, le klopotčevo nezrelost ni možno prenašati v temi, kjer se obravnava poročilo. Če admini ne opravijo svojega dela, bodo tipi ala klopotec vedno razdirali forume. zaradi takih je propad vsepovsod.

Vsi smo v istem zosu, brez pravega znanja, le da eni vlečemo naprej, drugi pa brez enega koristnega posta v enem letu le popadajo kadar je polna ali prazna luna ali kak praznik. Prosim če svoje sile usmerite v njihove prevzgojo ali onemogočanje takega spamanja.

Definitivno korektna debata tega foruma ni omogočena zaradi enega ali dveh ljudi. Izkorišča priložnosti, da osebo popada ljudi, ne pa da daje poln angažma v vsaki temi posebej. To je pač osebnostna nezrelost in če je to nivo tega foruma, mene ni več. Ne bom zgubljal časa z ljudmi, ki ne pokažejo ničesar, ne dosežejo ničesar, ne vlečejo naprej, ampak so na nivoju rumenega tiska in nesramnega jezikanja. Takšna nezrelost je poden za naš projekt: prepoveduje mi, vsakemu posebej, da objavim svoje poročilo in svoja mišljenja. Zakaj moram tole zdaj pisati in se nekaj zagovarjati?? To je klopotec počel že na apislo in zato sva z Zlatkom odšla od tam: kaj je bilo tam delano s Frankom je bil podoben poden, kaj je bilo na drugem forumu delano z Iztokom V. in Frankom in menoj je znano, zdaj pa je dopuščeno to sranje še tukaj.

Nimam časa za te otročarije, ki so izredna bremza za skupna ISKANJA. Prosim za korektno sodelovanje, če pa v enem dnevu ne bo mogoče, imam drugega dela res veliko.

Zdaj pa le pamet v glavo in odločite se, če je demokracija do te mere, da nekdo spama teme, in sprošča svoje travme, tista, ki si jo želite, ali pa je tega dokončno konec?

Lep pozdrav vsem, nič od tega ni osebno do nikogar. Gre se za pravila za dober promet. Meni bo čisto Ok, če se ne javim več in pač zadržim vsa svoja spoznanja, dobra in slaba, le zase. Bom prišparal dosti časa. Vsak forum ima člane, ki delujejo proti forumu. Enako vsaka vlada, cerkev, društvo. Takim eni rečejo krplji, klopi torej. Ti so varoja človeške družbe in ko jo je preveč, je s kreativnostjo KONEC. Bi res želeli? Če ne, prosim za odločna dejanja v to smer. Če pa sem problem jaz, pa od jutri naprej ne bo nobene težave več, hehe. Če kdo komentira moje Poročilo, naj bo korekten in naj pove svoje čebelarske izkušnje. Pridiganja na ravni rumenega tiska pa ne bom prenašal - dosti je bilo 5 let. Takšno obnašanje nezrelih posameznikov je smrt za družbo - ubijajo vsako kreativnost oziroma jo umikajo v ilegalo.

Pa bodite dobro, mirni. Življenje je lepo, če ga živiš. J
_________________
Sanjaj, stopi v neznano in se trudi najti pot.

Lin Hwai Min
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
klopotec



Pridružen/-a: 01.06. 2011, 19:18
Prispevkov: 6419
Kraj: Šprinc

PrispevekObjavljeno: 12 Avg 2012 19:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo to. Kolega, ki me je hotel umirit in je v preteklosti doživlajl travme zaradi "Jernejeve prijazne obdelave" ni bil Zlatko. Da ne bo pomote.

Kakršenkoli odgovor na zgornji Jernejev post bi bil odveč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MatejM



Pridružen/-a: 26.05. 2011, 08:28
Prispevkov: 767
Kraj: Bloke, 750 mnv

PrispevekObjavljeno: 12 Avg 2012 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na vse skupaj bi rad dodal le eno.
Jaz tudi nima časa miriti strasti na tem forumu samo zato, ker je nekdo od nekoga vzel sporočilo preveč na osebni ravni. To ne pelje nikamor. Sama požiganja, nobene strpnosti in tolerance.

VSAK NAJ PRI SEBI RAZMISLI KAKO NAPREJ IN POTEGNE ROČNO.

LP, mm
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
JernejM



Pridružen/-a: 23.05. 2011, 13:00
Prispevkov: 1578
Kraj: Semič, čebelnjak na 420 mnv

PrispevekObjavljeno: 12 Avg 2012 19:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če je to to, če carinik ne opravi svojega dela, če dela z ročno zavoro, če vratar ne opravljati svojega dela, če varnostnik ne opravlja svojega dela, potem ne bo uspeha. Enačiti napadenega z napadalcem, ker se oba valjata v blatu, je nekorektno. Pričakovati da bo vsakdo tiho na take post-boljševistične metode denunciranja s strani nesposobnih, je tudi nepošteno. A taka je naša država v celoti - nimate pojnma kako se predani in odločni kolegi pogovarjajo med seboj. S takim spamanjem, kot to počne kak posameznik tukaj že ne. kak profesionalec je že bil na našem in kakem drugem forumu in se samo smeje, ker se mučim tukaj. Pravijo da je nivo pod podnom, ker ljudje z enim ubogim panjem jezikajo in sesuvajo kot da so Antoni Janše. Pravijo, da če sem pameten, naj bom raje tiho, da so oni to storili, in sedaj uživajo čebelarjenje v svojih skrivnostih.

Z ročno zavoro ne moreš voditi foruma v tako težavnih časih. Če te muči ustaviti spamarja, imaš s to službo problem. Nekateri ne bodo nikoli zabremzali, zato so forumi tako na podnu. Treba jih je zabremzati. Ker kradejo čas, energijo, veselje ...

Pa se imejte lepo, res čutim veselje v srcu. Lp vsem, j
_________________
Sanjaj, stopi v neznano in se trudi najti pot.

Lin Hwai Min
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
JernejM



Pridružen/-a: 23.05. 2011, 13:00
Prispevkov: 1578
Kraj: Semič, čebelnjak na 420 mnv

PrispevekObjavljeno: 12 Avg 2012 19:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Klopotec, Zlatkove besed na tvoje obnašanje že lani in vedno so bile: "Pa ko ga j...., tako ne more iti." In sva tudi zaradi tega ustanovila forum. Zato ne sanjaj, da nisi ključni razbijalec dobre volje že leta, povsod, kjer so debate korektne. Tudi Frank te ni nikoli omenjal kot pozitivca v mailih meni. Toliko v vednost. Tvoj nick ni naključje.

Zdaj pa je stvar z moje strani zaklučena. Ker sem v manjšini, ne bom več motil tako odličnih debat.

Pozdrav vsem, j
_________________
Sanjaj, stopi v neznano in se trudi najti pot.

Lin Hwai Min
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
klopotec



Pridružen/-a: 01.06. 2011, 19:18
Prispevkov: 6419
Kraj: Šprinc

PrispevekObjavljeno: 12 Avg 2012 20:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Daj no Jernej, ne vleči me za jezik. Toliko žvepla si spluval na mene, da sigurno dolgo ne bo na meni nobenega klopa. S tega vidika hvala.

Če je Zlatko mislil in rekel, da tako ne more it, je to njegova stvar. Če mu moj način ni všeč ima vso pravico tako mislit in rečt. Mene to čisto nič ne moti. Milsim pa da malo provociraš, ker ni odziva po tvojih željah in bi rad zanetil prepir.
Ne, to me ne zanima. Zanimajo me čebele, pe čeprav samo en panj. Pravzaprav imam dva, ampak mi naredita mnogo veselja, pa mnogo skrbi, pa nič medu, he,he.
Vidim da te pri meni moti prav vse. Se strinjam da nič nevem, ni pa v redu, da v komunikaciji omejaš moške spolne organe in tako naprej. Zdaj te moti še moj nik, ki je pač takšne kot je.
Moderatorji pa kar pogumno. Če ne pašem sem, ker po Jernejevem ni nobene koristi od mene, me pač izbrišite. Ampak izbrisanih na tem forumu je bilo po moje že preveč. Marsikaterega, ki je moral oditi mi je žal.

Lepo čebelarite. Tudi Jernejevim čebelam želim zdravja. Čebele si gospodarja ne morejo izbirati. Kakršni smo, smo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Zlatko H



Pridružen/-a: 25.05. 2011, 21:15
Prispevkov: 2633
Kraj: Parecag, 100mnm

PrispevekObjavljeno: 12 Avg 2012 22:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morem napisati, da tej situaciji pravzaprav nisem kos. Pišem zato, ker sem nekajkrat omenjen in bi morda navedbe Jerneja in Istoka in ki se nanašajo name terjale kakšno pojasnilo. Pa tega ne bom počel.

Enkrat sem bral eno resno raziskavo, ki je dokazovala da lahko traja nekontrolirana jeza le 90 sekund, vse kar so dejanja po 90 sekundah so izbrano vedenje, kar pomeni da hočemo da tako je, ne pa da so nas odnesla čustva.
Torej so tudi ti moji zadnji posti moje izbrano vedenje ne pa posledica neke jeze ali strasti.

Velja potegniti ročno in se vprašati, kaj nas pri vsem tem moti. Ja jaz iskreno priznam da me zelo moti, če nekdo piše da smo polčebelarji, da ne razumemo, da če ne beremo natančno, da ne sodimo na ta forum, da naj začnemo uporabljati svoje sive celice, moti me če se zadeve jemljejo iz konteksta in si jih potem predstavi v povsem drugačni luči. To me moti in kaj naj storim, veliko ne morem. Lahko previdno napišem, da morda velja bolj paziti na način izražanja, na besedne zveze, na kontekst itd. Če vse to ne zaleže potem se pač vdam v usodo in si rečen tako pač je.

Predvsem pa si bodimo enkrat iskreni do sebe in se vprašajmo zakaj smo tu na tem forumu, ali smo tu zato, ker potrebujemo informacije ali smo tu zato, da imamo komu napisati kako nam gre v čebelarjenju. Sam si velikorat želim, da bi nekdo navzven prepoznal moje angažiranje pri čebelah. In takrat pač vedno padem na izpitu.

Dinamika tudi tega foruma gre po nekaterih zakonitostih. Če se dolgo časa kaj kopiči, potem to izbruhne, strasti se umirijo in voz gre dalje. In tako je prav. Prav pa je tudi, da si včasih natočimo čistega vina in povemu bobu bob in v takih primerih moramo biti pripravljeni sprejeti tudi komentarje drugih kolegov. Tako kot jih bom moral jaz na to moje pisanje. Leto 2012 je kar pravšnje leto za to.

Pa lahko noč ( povedal pa itak nisem nič uporabnega)

Zlatko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
BorisP
Administrator foruma


Pridružen/-a: 23.05. 2011, 21:10
Prispevkov: 678
Kraj: Ljubljana, 300 m n.v.

PrispevekObjavljeno: 12 Avg 2012 23:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje, po pravici povedano tudi jaz nimam znanj, da bi tole ustavil.
Ne bom se preveč utikal, bom pa povedal klopotec, da te Jernej ni nikjer prizadel. Ni te niti omenjal v postu. Govoril je le o svojih čebelah, ti pa si mu začel pisati, da samo "pridiga", da pojma nima in da naj raje ponovno napiše post, ker ta ne spada sem. To ni fer do njega in marsikoga.
Nadaljevanje pa je že dodobra razloženo in dokler boste to obdržali v tej temi ne bom ukrepal.
Meni je važno, da teme, ki so pomembne na tem forumu niso zasmetene z raznimi izivanji, kregi in podobnim. Zato imate forum "Razna krama", kjer se take debate reciklirajo.
Če pa se bo preselilo v teme, ki so namenjene pogovoru o čebelarstvu pa bova z Matejem primerno ukrepala.

Bi vas pa spomnil, da nobenemu ni potrebno odgovarjati na provokacije. Prosim vas, da pišete o svojih razmišljanjih, mnenjih, ugotovitvah in iskanjih. Ostali pa se zavedajte, da to, kar mi tu delamo ni dokončno in ni nujno, da bo vse enako. Zato tudi še nismo šli tiskati knjige Wink

Še enkrat vas prosim: Ohranite pomembne teme čiste. Se pravi, brez nepotrebnega smetenja in postov, ki niso v kontekstu s temo.

Tako, lep večer. Danes malo poglejte v nebo, v noči iz 12. na 13. avgust je namreč(kot vsako leto) najbolj gost meteorski dež. Škoda bi bilo zapraviti tak večer, kajne?

LP,
Boris
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MatejM



Pridružen/-a: 26.05. 2011, 08:28
Prispevkov: 767
Kraj: Bloke, 750 mnv

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2012 07:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo malo. Če se me (naju z Borisom) primerja kot carinika, varnostnika, vratarja, lahko povem, da je med vsemi naštetimi in menoj vsaj ena razlika. Jaz to opravljam prostovoljno in brez plačila. Da ne bo spet hude krvi: Valjanje po blatu, roko na srce Jernej, začneš tudi ti.

Kot drugo, od mene ne morete pričakovati enake mere prisotnosti in angažiranosti na forumu kot nekateri, ki ste v "službi doma". Porabim dobre 2 uri vsaki dan, da se pripeljem v LJ, oddelat moram minimalno 8 ur, tako da ne me ...

Čebelariti sem začel lansko leto. Objavim kolikor lahko. Vse podatke o stanju pri meni imate v tabeli zbrane na enem mestu. Osvežujem jo sproti. Slik je tudi kar nekaj oz. nadpovprečno če gledam ostale udeležence. V tem tednu bom objavil temeljito poročilo podkrepljeno s slikami. V debate, kjer nimam pojma se ne vtikam, ne smetim.

In še tretja zadeva. Glavne akterje tega foruma sem velikokrat, prevečkrat pohvalil in se zahvalil za vse. Bi pa pričakoval od vsa več razumevanja do nas malih - začetnikov. Ne bo vam padala titula iz glave, če mi 3x poveš eno in isto stvar.
Vse sem tudi že neštetokrat prosi za vsaj malo razumevanja in strpnosti. Pa je žal ni. Čim ni tako kot nekdo pričakuj, takoj na osebno raven in pljuvat.

Stavek ki sem ga zapisal: VSAK NAJ PRI SEBI RAZMISLI KAKO NAPREJ IN POTEGNE ROČNO, je mišljen na splošno in se tiče vseh, prav VSEH.

LP, mm
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Marko



Pridružen/-a: 03.06. 2011, 13:00
Prispevkov: 4813
Kraj: Logatec, čebele na 470 do 570 m n.m.

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2012 08:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uh, koliko se je zgodilo preko vikenda. Pa ne pri čebelah. Tule.
Kakšen kraval Sad .

Jaz sem na forumu predvsem, da se učim. Nimam kilometrine, da bi trosil nasvete kar v vsakem sporočilu. Če me kdo vpraša, povem, če se mi zdi, da vsaj nekaj vem. Sicer sem raje tiho.
Nekaj prispevkov sem napisal, da bi dobil mnenje od vas, izkušenejših in tudi ostalih. Tudi vnaprej nameravam tako.

Delam vsako leto v nekaj smereh. Ene so se pokazale zgrešene, druge so še neznanka, tretje (malo jih je še) pa obetajo. Ne želim biti (pre)hiter in zato jih niti ne dajem na veliki zvon.

Danes bom napisal in objavil nekaj fotografij o BN poskusu v povezavi z varojo. Samo opis, dejstva, sodbo oz. mnenje prepuščam vam.

V mojih očeh nastane tak špetir, kot ga imamo sedaj tu, ko sodimo druge, jih okarakteriziramo in predalčkamo, ne govorimo pa o vsebini.

Zato bom mnenje o Istoku, Jerneju, Zlatku, moderatorjih in sebi obdržal zase. Ne upam si ga napisati, ker bi bil to moj pogled. Subjektiven.
In kot tak lahko povsem napačen, krivičen in škodljiv.

Lahko bi npr. napisal (zmišljujem si ! ), da je Klopotec en fejst fant, umirjen in odkrit. Ve kar veliko o čebelah. Moj pogled pač. Kaj bi imel forum oziroma sodelujoči od tega? Nič. Bi Jernej spremenil mnenje o njem? Seveda ne. Morda bi ga le podžgal s tem.
Napisati o nekomu svoje mnenje, sodbo ... ne pomeni biti odkrit, ampak vsiljevati svoj pogled.
Jaz nisem Bog, da bi vedel, zakaj je recimo Zlatko danes slabe volje in mu letijo na papir bolj trde, okorne besede. Morda mu je sosed polil gnojnico pri čebelah, ko jo je peljal na svojo njivo. In 'napasti' njegov prispevek v takem trenutku, četudi ga prežema ena sama negativnost, ne bi bilo korektno. Ga bo že 'opravičil' ali celo zgladil jutri.

A tudi to zadnje, kar sem napisal, je samo moj pogled Smile . Spet lahko zgrešen. In gotovo v očeh marsikoga je tak. Zato se raje vračam k čebelam. Pripravljam nekaj fotografij za druge teme Very Happy .

Sončen pozdrav vsem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MatejM



Pridružen/-a: 26.05. 2011, 08:28
Prispevkov: 767
Kraj: Bloke, 750 mnv

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2012 09:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se strinjam s teboj Marko.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
JernejM



Pridružen/-a: 23.05. 2011, 13:00
Prispevkov: 1578
Kraj: Semič, čebelnjak na 420 mnv

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2012 09:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Škoda nekaterih besed fantje. Sodbo je postavil klopotec, in to bolno. Morate se obrniti na pravega zdraharja. Bilo je takole:
-objavil sem Poročilo in en post.

To je bilo vse. Oglejte si ju. V tem je našel Klopotec priložnost za podučevanje, pridiganje in razburjenost nad mojim pisajem? Od kod le? Niti en stavek ni tam, ki bi lahko sprožil take poste. On in podobni zlorabljajajo prostor za takšne izpade. In mi nimamo moči, da se tega izognemo, že leta dolgo. Zaradi tega ponovnega vskoka sem moral reagirati, ker to počne že od nekdaj in z Zlatkom sva prav zaradi njega in še dveh odšla iz Apislo sem. Klopotec se obnaša enako, sedaj je tak do mene, tam je bil tudi do Franka. To pač ne sprejemam osebno, le na tak način ni možen RAZVOJ skozi prakso: uspehe in neuspehe. Potuhnjenost, zavist in lažna prijaznost, pa tkanje omrežij in politike v ozadju: vse to je vzrok propada ne le forumov, ampak tudi društev in države.

Cariniki in varnostniki so enaki administratorjem v tem, da omogočajo gladek promet, ker ga nekateri posamezniki radi zavirajo, zaradi sebičnih interesov. Tudi za admina kvalitetnega foruma je treba imeti talent.

Na tak način pač ne bo uspeha. Mene osebno klopotec popolnoma nič ne moti. Takih sem vajen, saj jih je polna vsa Slovenija. Na prijaznost ne odgovorijo, ne znajo se zahvaliti kot treba, adminom povzročajo same težave, tudi našima dvema zdaj, ko jima še odgovoril ni na njune prošnje, kot ni meni, ko sem bil admin. Vajen sem jih, a s takimi pač ne sodelujem v društvu, kot ne sodeluje noben predan človek v bilo čemu. Niti Čop, niti Kozmus, niti en fantič, ki resno trenira fuzbal, niti noben profi, ki jih poznam. Ker se ne da.

Saj je vse v redu, tu ni nobenih zamer, le časa nimam, da se na vsak moj 20-i post moram nekaj opravičevati, ko nekoga zagrabi nevljudnost, pristranskost, predvsem pa besedno manipuliranje. Meni očitati nevljudnost s strani potuhnjenega zdraharja, ki v enem letu ni napisal enega odličnega posta za Novo pot, ko ocenjuje druge sam pa nima čebel - to je pa res nivo, kajne? Nekje se pa to neha. Klopotec piše, da z zastrupljevalci čebel ni diplomacije. Mi pa se gremo diplomacijo z zastrupljevalci forumov že predolgo časa.

Zastrupljevalci so tudi tisti, ki potuhnjeno lažejo: izgubijo vse čebele, pa pišejo, da so jih prodali, potem pa pametujejo in podučujejo.

Celo mojstri so brez čebel, ali pa imajo enega ali tri panje. Nekateri upravičeno, nekateri pa zaradi klasičnih napak, ki so začetniške.

Zato je treba iti na nek nov nivo komunikacije, kjer vladajo korektnost, predanost in ni nobenega prostora za zavist, manipuliranje z besedami, lažno podtikanje in spamanje kadarkoli ima kdo slab dan. A tega časa najbrž ne bomo doživeli. Z Zlatkom sva poskusila, a vajeti nisva obdržala dovolj napete, za kar je potrebna osebnostna zrelost vseh akterjev.
___________________

Nick ni naključje. Pri potici rabiš recimo 12 svežih jajc in če je le ena klopotec, bo potica uničena. Zato je nujna selekcija dobre družbe za takšen forum in delo. Namreč, mi nismo klasiki, ker je vse že jasno in so debate vedno na isti ravni, že leta. Mi moramo nekaj več iztisniti iz sebe in za to je treba trdna koalicija. Ta trend razbijanja specialnih tem na dva načina:
- z napadom na pisca, ne pa z odgovorom na probleme, ter
- z pisanjem drugih smeti v tej temi,

je klasična varianta razbijačev vseh forumov. Te stvari so obvladali le tam, kjer so bili moderatorji korektni, nepristranski in marljivi.

Ne pravim, da naša dva nista, to je le namig.

Kdor se upre takemu obnašanju, je v Sloveniji v hipu v manjšini, ker bi vsakdo rad imel le mir, četudi je to zloben mir, kot v kakšni alkoholični družini, kjer se pijanstvo skriva.

Drugače pa je padlo nekaj dežja, 10 minut, in čebele so takoj začele prinašat CP, končno. Lepo čebelarite. Meni tole opravičevanje na manipulativne izpade kakšnega kolega jemlje preveč časa. Da bi bil kar tiho pa je tudi poden, ker bo hudič le rasel in rasel, kot varoja. Takšen nivo je varoja slovenske družbe. Kar se tu dogaja je le odsev družbe: eni hočemo stvar potegniti ven iz blata, druga pa bi nas radi bičali ali zaje.... . Tako ne gre, saj vidite kje je država.

Sem pa demokrat: nimam nobene zamere osebno, in tudi sprejemam, da sem tukaj manjšina, zato se, kljub temu da imam ta forum rad, v glavnem umikam. Le ta nivo raziskovanja in sodelovanja ni zame, to je pač moja stvar. Če me ima kdo kaj vprašati, sem še vedno dosegljiv na mailu. Iz administracije tega foruma sem se umaknil prav zato, da bodo debate lahko sproščenejše. A sem še vedno kaj napisal, recimo poročilo o moji uporabi ŽC v tem letu, pa je bilo celo to preveč za razočaranega napeteža.

Dobro čebelarite prijatelji, naj plohe rešijo čebele in očistijo slovensko atmosfero. j
_________________
Sanjaj, stopi v neznano in se trudi najti pot.

Lin Hwai Min
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MatejM



Pridružen/-a: 26.05. 2011, 08:28
Prispevkov: 767
Kraj: Bloke, 750 mnv

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2012 09:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jernej,

Tole: "Da ne bo spet hude krvi: Valjanje po blatu, roko na srce Jernej, začneš tudi ti." je bilo mišljeno kot pozitivno. Predvsem v smislu, zakaj se pustiš sprovocirati, zakaj? Zakaj stopiti v drek na cesti, če se mu lahko izogneš?!

Kar se pa tiče varnostnikov, redarjev in podobnih, carinikov. Predlagal sem pravila pisanja na forumu, pa ... Tudi ta pravila nebi v celoti omejila smetenja in krega. Vedno se najde nekdo, ki ...

LP,
mm
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
klopotec



Pridružen/-a: 01.06. 2011, 19:18
Prispevkov: 6419
Kraj: Šprinc

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2012 10:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Počasi se bo ta smodnik razkadil in spet se bomo lahko pogovarjali o snovi, ki nas zanima.
Do tedaj pa, z vsakim tvojim postom Jernej, zvem nekaj novega o sebi.
Tako kot v tistem vicu, ko soseda zjutraj pozdravi sosedo preko ograje pa jo vpraša: Zdravo soseda, kaj je novega pri meni?

Ni prav da druge opozarjaš, naj me ne ocenjujeo, saj vendar praviš da si demokrat. Pusti jim to pravico. V redu?

V ozadju da tkem neka omrežja in...nisem si točno zapomnil. Tole je res plehko Jernej. Sem direkten človek, brez dlake na jeziku. Kaj mi bodo torej omrežja v ozadju? To so streli v prazno, škoda municije. Drudi člani foruma preberejo tako natolcevanje, potem pa tuhtajo, madonca kaj plete, s kom plete. To pa je zdraharstvo. Zakaj ti je to potrebno?

Dragi prijatelji po čebelah. Nobenih želja po razbijanju nimam.
Sem pa proti učiteljem, ki nimajo dovolj praktičnega znanja in učni načrt spreminjajo iz dneva v dan. Po prstih pa jih dobivajo učenci. In to sem napisal v tem tako spornem postu.
Po odzivih sodeč, pa ima že skoraj vsak med nami kak otečen prst. Eni več eni manj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Zlatko H



Pridružen/-a: 25.05. 2011, 21:15
Prispevkov: 2633
Kraj: Parecag, 100mnm

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2012 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Istok prosim te, da nehaš in ne odgovarjaš več, ker to ne pelje nikamor in ne bomo nič rešili. Vrnimo se raje k čebelam, tam imamo še vse za postoriti.

Da bi Jernej nehal, pa so le pobožne želje, no mogoče pa nas preseneti.

Upoštevajamo Matejevo priporočilo in se raje izogniti dreku na cestah, kot stopiti vanj.
ps.
Marko, tisti prevod italijanskega izreka pa gre nekako takole: Vsi smo polni dreka, torej počistimo najprej pri sebi (velja seveda najprej zame) in potem čistimo pri drugih.

lp vsem

Aja, pri meni se je danes začel rop (pri čebelah namreč, ne v pošti) in sem dobil, kar sem si zaslužil, upam da se ne bo ropanje razširilo, če bo temu tako, sem ga dobro sra.......

Zlatko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Marko



Pridružen/-a: 03.06. 2011, 13:00
Prispevkov: 4813
Kraj: Logatec, čebele na 470 do 570 m n.m.

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2012 13:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zlatko H je napisal/a:
Aja, pri meni se je danes začel rop (pri čebelah namreč, ne v pošti) in sem dobil, kar sem si zaslužil, upam da se ne bo ropanje razširilo, če bo temu tako, sem ga dobro sra.......


Ali lahko v ustrezni temi, ki jo je odprl Jernej, opišeš podrobnosti ? Ne mislim samo o samem ropu, ampak tudi o zgodovini družine, tvojih posegih itd.

Tudi sam bom kaj dodal ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
klopotec



Pridružen/-a: 01.06. 2011, 19:18
Prispevkov: 6419
Kraj: Šprinc

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2012 13:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok Zlatko OK, sen že nehal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    NOVE POTI V ČEBELARSTVU Seznam forumov -> Razna krama
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.