NOVE POTI V ČEBELARSTVU Seznam forumov NOVE POTI V ČEBELARSTVU
Iskanja ne-kemičnih pristopov v čebelarjenju; FORUM ZA ZBIRANJE KVALITETNIH INFORMACIJ O POTEH K ZDRAVI ČEBELI
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




VABILO NA SEMINAR SONARAVNEGA ČEBELARJENJA

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    NOVE POTI V ČEBELARSTVU Seznam forumov -> Vse druge debate v in izven čebelarstva
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
delfin12



Pridružen/-a: 16.11. 2011, 21:42
Prispevkov: 38
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: 08 Feb 2015 12:01    Naslov sporočila: VABILO NA SEMINAR SONARAVNEGA ČEBELARJENJA Odgovori s citatom

Vabilo na

Seminar
sonaravnega čebelarjenja
z mednarodno priznanimi predavatelji:

Günter Friedmann, *1956, je diplomirani ekonomist in poklicni demeter čebelarski mojster. V lasti ima približno 600 čebeljih družin in se s čebelarstvom ukvarja že več kot 30 let .Živi v Muenchenu in na Schwäbischen Alb.

Hans Rindberger, BIO čebelarski mojster in predavatelj za ekološko čebelarstvo. Čebelari že 50 let s približno 150 družinami v okolici Zell am Moos/Irrsee, Salzburg.

Rainer Fischer, demeter čebelar, ljubitelj narave.

Od petka, 1. maja, od 18.00 h do
nedelje, 3. maja 2015 do 14.00 h v Tinjah (Koroška), Avstrija.

Predstavitveni krog v petek zvečer je zelo pomemben sestavni del seminarja. Spoznali se bomo osebno, izrazili želje, pričakovanja in ideje.

Nas lahko čebele naredijo srečne?
Ja! Predpogoj je, da se kot čebelarji počutimo dobro z našimi čebelami , kot tudi to, da se čebele počutijo dobro pri nas, da jih dobro oskrbujemo in lepo ravnamo z njimi. Z vami bi radi delili pozitivne, kot tudi negativne izkušnje, da bi se iz narejenih napak iz preteklosti kaj novega naučili za prihodnost. Vsak lahko pripoveduje iz lastne prakse in postavlja vprašanja, na katere bomo lahko skupaj odgovorili. Izdelali bomo rešitve za učinkovito obvladovanje varoje in njeno zatiranje.
Poglobili se bomo v osnovne elemente čebelam prijaznega čebelarstva in predstavili poti k lepem in priročnem naravnem satju in razmnoževanju po poti rojenja.
Kot smo to počeli tudi na preteklih seminarjih, se bomo v soboto dopoldne najprej posvetili teoretičnemu delu, popoldne pa bi izvajali praktično delo na naših čebeljih družinah.  
V nedeljo nas bo po kratkem kulturnem uvodu gospod Hans Rindberger popeljal “ v skrivnostni svet dobrega stojišča za čebele“.

Poleg vsega naštetega bomo obdelali še naslednje teme:
• Kako se odzivamo na trenutno situacijo v kmetijstvu? EU – sodba k „genskem medu , bioplinarne in posledice za čebele itd.
• Primerni panjski sistemi, prednosti in slabosti, rokovanje.
• Etična vprašanja današnjega čebelarstva za čebelarje začetnice/ke ter poklicne čebelarke/je.
• Prehod iz konvencionalnega na BIO – ekološko čebelarstvo.
• Hans Rindberger special: Posebna mesta (stojišča) za čebelje družine, splošne in posebne zahteve za čebelje stojišče; radiestezija, zemeljsko sevanje, vodne žile, raztezne razpoke. Kateri vplivi koristijo in kateri škodujejo čebelam?

Kotizacija/ cena seminarja znaša 150 eur, pri minimalni udeležbi 25 oseb.
Prenočišče/hrana niso všteti v ceno seminarja, udeleženci si to uredijo sami. Ureditev prenočišča priporočamo v Domu v Tinjah ( http://www.sodalitas.at/haus/zimmer_sl/ ). Prevod v slovenski jezik je zagotovljen.
Študenti in osebe, ki imajo minimalne prihodke, lahko podajo vlogo za popust.
Obstaja tudi možnost rezervacije nastanitve na naši kmetiji/ demeter čebelarstvu (http://hart7.no-ip.org/Hart7/) (10-12 oseb - zelo preprosto opremljeno!). Prosim prinesite s sabo spalno vrečo in vzglavnik. Spanje zaračunamo 20 eur/noč ,vključno z bogatim zajtrkom. Organiziran bo prevoz gostov od naše kmetije do mesta seminarja (pribl. 10 km).

Veselimo se snidenja z vami !

Prijave:
Eva Schmid/Rainer Fischer
Hart 7
A-9141 Eberndorf
Tel. 0043-42363279
E-mail: rainer@kfzfischer.de
[/img]
_________________
Lep pozdrav,

Simon
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    NOVE POTI V ČEBELARSTVU Seznam forumov -> Vse druge debate v in izven čebelarstva
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.