NOVE POTI V ČEBELARSTVU Seznam forumov NOVE POTI V ČEBELARSTVU
Iskanja ne-kemičnih pristopov v čebelarjenju; FORUM ZA ZBIRANJE KVALITETNIH INFORMACIJ O POTEH K ZDRAVI ČEBELI
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Hojev med

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    NOVE POTI V ČEBELARSTVU Seznam forumov -> Med
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
javr



Pridružen/-a: 28.07. 2014, 17:02
Prispevkov: 20
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: 15 Feb 2016 10:48    Naslov sporočila: Hojev med Odgovori s citatom

Kupil sem dva kozarca hojevega medu. Ko sem načel prvega, sem čebelarju sporočil, da je zelo dober, kot "navaden" s kapljico limone, pa mi je odgovoril, da hojev med ne sme biti kisel.
No, v 2-3 mesecih sem brez posledic "pospravil" cel prvi kozarec (povprečno 1 žlico na dan) in sedaj začel drugega in tudi ta ima zelo rahlo aromo limone. Se še komu drugemu zdi, da ima hojev med rahlo aromo limone ?
_________________
___
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lakotnyk
Moderator foruma


Pridružen/-a: 04.08. 2011, 08:51
Prispevkov: 4422
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 15 Feb 2016 11:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glede na to da hojev med ni enak hojevemu medu z druge lokacije, zelo težko govorimo o temu ali se nam zdi da ima hojev limonino aromo... morda ima ta ki ga ti ješ tako aromo. bi morali probat "tvoj" hojev med Wink
_________________
naj roji!
Peter P.
Cvet je za zdravje, plod je za nabiranje nektarja in CP, korenina je za gradnjo satja - List pa je za sejat solato. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Marko



Pridružen/-a: 03.06. 2011, 13:00
Prispevkov: 4813
Kraj: Logatec, čebele na 470 do 570 m n.m.

PrispevekObjavljeno: 15 Feb 2016 11:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj opisov za hojev med (med katerimi pa ni nikjer omenjena 'limona' :

* Hojev med je temno sivo rjave barve, s temno zelenimi odtenki.
Ima srednje intenziven vonj, karakteristično po smoli, mleku v prahu in žganju.
Aroma je srednje do precej intenzivna, s karakteristikami vonja, z dodatkom arome po sladu.
Hojev med kristalizira počasi, kristaliziran pa postane svetle barve.

* Hojev med je temno rjave barve z zelenim odsevom,
- aroma po smoli in žganju, sladek okus po mentolu in sladu,
- kristalizira počasi, barva kristaliziranega medu pa je precej svetlejša od tekočega,
- točimo ga v poletnih mesecih, včasih pa hoje medijo celo do konca septembra.
- zdravilno deluje pri slabokrvnosti in težavah s pljuči.


* Hojev med je temno rjavozelene barve in precej gost.
Je prijetnega sladkega okusa in nežnega vonja po smoli in velja za najbolj cenjen med.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    NOVE POTI V ČEBELARSTVU Seznam forumov -> Med
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.